HU lang Balloonstudio German

Telefon:+36702197580

Felfújható sátor

 

 

Felfújható medence fedés

 

Alighanem, a nyár slágere gyűrűzik be hazánkba a felfújható, egyedi úszómedence fedésekkel (custom shape inflatable water pool cover), amelyek nemcsak, hogy könnyedén telepíthetőek, még dizájnolhatóak is, na de miben is rejlik a sikerük?

 

-könnyen kezelhető

-UV stabil, és akár antibakteriális anyagok használata

-kis helyen elférnek

-installálásukhoz nincs szükség szakemberre

-több funkcióval elláthatók

 

A forma, ami formabontó

 

Aki rendelkezik úszómedencével, az tudja mennyire költséges, és macerás annak tisztántartása. A falevelek, homok, por, és megannyi szennyező idegen anyagok medencében való jelenléte nem megengedhető egy magára valamit is adó medence tulajdonos számára. Ahhoz, hogy ezeket elkerüljük, számtalan megoldás kínálkozik a picon, melyek palettáját kívánja bővíteni a felfújható medence fedés. Az egyedi konstrukcióval, és formákkal épített medencék esetében, azok hagyományos megoldásokkal történő fedése sok esetben vagy nem kivitelezhető, vagy csak nagyon költségesen, kompromisszumok mellett megoldható. Mivel a felfújható medence fedések többnyire merevítő váz nélkül, hegesztéses, ragasztásos, vagy varrott technológiával készülnek, nincsenek formai korlátaik. Legyen szó négyzetes, kör, ovális, vagy egy teljesen "elmebeteg" konstrukcióról, azt szinte biztos, hogy be lehet fedni.

 
 
A technológia

 

A felfújható medence fedések alapanyaga többnyire laminált PVC, és PVC fólia, amely viszonylag rövid távon (3-5, extrém terhelhetőségű alapanyag esetén 8-10 év) költséghatékony megoldást jelenthet, de léteznek már olyan plasztikus anyagok is, melyek UV és környezeti hatások elleni védelme akár 15 évre is meghatározhatja a termék használati idejét. A medence fedés tulajdonképpen 2 fő részből áll. Az első keret keret, amely a felfújható burát tartja, a második pedig maga a fedés (bura), amely bármilyen formát ölthet, amit csak elgondolt. A medence oldaláról maga a talaj, és a vízfelület, a fedés részéről a kupola végzi a légtartás szerepét. Bizonyára sokakban felmerül a kérdés, mi lesz vele télen?

 

 

Három az egyben

 

A szezon végeztével, a fedés egyszerűen le cipzározható magáról a keretről, és a tárolása, mérettől függően egy kisebb (1m x 1m x 1m) helyen megoldható. Igen ám, de mi lesz a medencével télen? Igény esetén a keret ellátható akár egy feszített hálóval, ami meggátolja a levelek vízbe jutását, de egy ugyancsak felfújható matrac fedéssel akár egy játszótér is kialakítható a víz felületén

 

felfújható medence takaró

 

 

 

 

Felfújható egészségügyi sátor

 

A felfújható, légtartó, moduláris egészségügyi sátrak, zuhanykabinok, kitűnő választás mindazok számára, akiknek alacsony költségvetés mellett kell biztosítaniuk a megfelelő higiéniát. Az egy-két személyes fertőtlenítő, és zuhany kabinok mellett épp úgy lehetőség van nagyobb, izolációs résszel is ellátott sátrak létrehozására, mint egyedi mértere készített fertőtlenítő bejáratok, permet kapuk megalkotására. Ideális a járványügyi vészhelyzetekben történő alkalmazáskor, vagy fesztiválok, rendezvények biztosításánál.

 

 

Antibakteriális alapanyagok

 

Csakúgy, mint az egészségügyi arcmaszkok esetében, léteznek úgynevezetten antibakteriális anyagok, melyek a speciális polimerekből adódó légtartásuknak, illetve vírusölő tulajdonságaiknak köszönhetően kiválóan alkalmasak felfújható egészségügyi eszközök gyártására is. A speciális anyagok olyan, az EU által kibocsátott tanúsítványokkal rendelkeznek, melyek lehetővé teszik az ilyen anyagokból készített eszközök beltéri használatát is.

 

 

felfújható fertőtlenítő sátor

 

 

Felfújható, fertőtlenítő zuhany kabin

 

A légtartó anyagból készült fertőtlenítő sátrak könnyen tisztíthatók, szállíthatók, összecsomagolva kis helyen elférnek, és bárhol, bármikor, rövid idő alatt, szaktudás nélkül felállíthatók.

 

felfújható fertőtlenítő zuhany kabin

 

 

A speciális TPU és hagyományos PVC anyagokból, ultrahangos hegesztéssel, vagy ragasztásos eljárással készített felfújható sátrak, moduláris elemeinek köszönhetően szinte bármilyen adottságokkal rendelkező területen, akár asszimmetrikus elrendezésben, az operatív szakemberek elképzelései alapján installálhatóak.

 

 

A felfújható, légtartó moduláris sátrak, kapuk javítása

 

Bár a javító szett mindegyik csomag alap részét képzi, vannak helyzetek, amikor nincs idő a sérülés helyét keresgélni, ezért a minél gyorsabb reagálás érdekében, a sátrak és fertőtlenítő kabinok részei külön elemként is használhatóak, így egy esetleges sérülés, vagy rongálódás esetén elég az adott elemet cserélni, és nem kell a teljes kaput kivenni a használatból.

 

További kapcsolódó termékek:

- felfújható rendezvény sátor

- felfújható térfedés

- felfújható pavilon

- levegővel fújt pók sátor

 

 

 

Megjegyzés: A cikkben megjelenített képek némelyike csupán illusztrációk, és nem a Balloon Studio Hungary terméke!

 

 

 

A hatályos jogszabájok értelmében, engedély nélkül installálható ideiglenes építmények:

 

 

1. melléklet a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelethez

 

14. Megfelelőség-igazolással - vagy 2013. július 1-je után gyártott szerkezetek esetében teljesítménynyilatkozattal - rendelkező építményszerkezetű és legfeljebb 180 napig fennálló

a) rendezvényeket kiszolgáló színpad, színpadi tető, lelátó, mutatványos, szórakoztató, vendéglátó, kereskedelmi, valamint előadás tartására szolgáló építmény,

b) kiállítási vagy elsősegélyt nyújtó építmény,

c) levegővel felfújt vagy feszített fedések (sátorszerkezetek),

d) ideiglenes fedett lovarda,

e) legfeljebb 50 fő egyidejű tartózkodására alkalmas - az Országos Tűzvédelmi Szabályzat szerinti - állvány jellegű építmény.